top of page

Antropologidagene i Trondheim

Fredag 18.mars og lørdag 19.mars arrangerte studenter ved NTNU deres årlige fagfestival, Antropologidagene. Her var Norsk Antropologisk Forening på plass for å introdusere studentene for foreningen. Studentrepresentanten vår, Elise Johansen, og tidligere leder av foreningen, Martin Thomassen, holdt en presentasjon om det norske antropologimiljøet og klarte verve flere studenter inn i foreningen.Temaet for årets festival var "grenser" og programmet var proppet med interessante presentasjoner, panelsamtaler, filmvisning og mer. -Da de etiopiske studentene fortalte åpenhjertet om deres forhold til hjem var det så stille i salen at du kunne hørt en nål falle, sier Elise.Dr. Shuhua Chen og phd-kandidat Negash Abeh Tufa holdt en panelsamtale sammen med to masterstudenter fra Etiopia om hva hjem betyr, hvor vidt det kan knyttes til et sted og hvor vidt det kan skapes.

I tillegg til dette fikk vi høre om byantropologenes prosjekt på Grønland i Oslo, om Trond Waage og UiTs arbeid med å skape visuell antropologi sammen med afrikanske studenter. Vi fikk også se filmen The world has not changed, og ikke minst delta i et interaktivt foredrag med Mabell Holand om ulike former for grenser.

Arrangementet ble holdt på Lager 11 på Sluppen i Trondheim. Lager 11 er satt sammen av forskjellige restauranter som lager street food fra ulike steder i verden. Maten var i følge våre deltakere veldig god. Det var satt av god tid i programmet til å spise, drikke og mingle.


Vi er imponerte over de frivilliges arbeid med å skape denne kule festivalen og ser frem til videre samarbeid til neste år.Sjekk ut facebooksiden deres her for mer info: https://www.facebook.com/antropologidagene

Comments


bottom of page